- Men gå iallafall


- Well tonight out on the streets


I'm gonna follow you
and tell you all about a scene
that you would kill for
You're gonna love what's
burning right in front of you
But you won't see it
by the light of the sun
 

- Living is easy with eyes closed

 
Jag måste förmildra med bilder, förenkla med teckningar. Den fadda massan orkar inte förstå, de orkar inte bry sig, de orkar inte tänka på annat än sin mattebok och sin tékopp och sitt fantastiskt låtsasdjupa tonårsliv där det inte ryms tankar på riktigt. Det är fint för dig att titta på inlägg och kommentera, om du ens orkar, att åh fint och åh vad smart fast det enda du bryr dig om är bilden egentligen. För de enda som förstår är alltid de som känner mig och någon enstaka annan vilsen som hittat hit och märkt att man kan fundera över annat än läppstiftsnyanser och vinsorter. Fast det kan ju vara svårt förstås, uppenbarligen. 
 

- Du var min armé

Du har börjat bli tam. Rebellen i dig skriker inte längre, hoppar inte runt, lever knappt. Jag vet inte om revolutionen viskar till någon ikväll men om den gör det, så är det inte till dig.

Du var den som var med mig när jag sa, att människor borde göra saker bara för att jävlas. För att de kan. För att göra det, det som alla andra vet att man inte ska göra. Bara för att skratta åt apatin, så skulle vi äta den som glasyr på våra karameller av provokation. Det var så mycket mer än det verkade på utsidan, det var inte det de trodde. Vi var inte dem de trodde. VI VAR NÅGONTING, innan du åt sockret ur händerna på dem istället för att gräva saltet underifrån dina naglar. Saltet av alla torkade glädjetårar av hånande skratt. Innan du började dansa efter deras taktpinne och slicka deras sår istället för våra, fast våra var tusen gånger fler.

Då var vi någonting. Innan du lät dig snärjas.

- kärleksvår, kärlek svår, kärlek vår


du är sexig
jag bör bjuda in till skumbad
eller bli din kavaljer
ja jag vill röra dina händer
sjunga för din vackra ande
kanske är vi aldrig riktigt super
men att sticka från dig
är melankoli

-

Känslor är tabubelagt. Våga ge bort ditt hjärta, våga bli kär. Våga sluta vara kär, bli ihop, gör slut. Ha det bra och ha det svårt. Dansa på rosor och stick dig på taggarna. Är det inte det vi lär oss av? Man dör inte av hjärtesorg! Alla hjärtan måste gå sönder ibland! En dag är det ditt hjärta som går sönder, kanske flera gånger. Men har du dött av det hittills? Ungdomen är till för att lekas bort.

-

Våren gick och sommaren kom,
vi fick tillåtelse att glömma varandra.
Ett bevis på att skönheten är flyktig
är att du nog inte fantiserar om
mina läppar längre.
Men jag tänker på dig ibland, sist idag
när det kändes som att
du såg mig, blicken brände
men det var någon helt annan.
Nog tänker du på mig när
du ser en annan flicka
vars fötter ser ut att ha vandrat
genom livet i klackskor.
Mina fötter kommer att bo i många skor
och det vet du, skrattandes
och dina blickar kommer att bränna många fler
bara inte mig, något mer.

-

RSS 2.0